TRATAREA ANXIETATII

Tulburările de anxietate și depresia sunt diferite, dar persoanele cu depresie prezintă adesea simptome similare cu cele ale unei tulburări de anxietate. Numitori comuni avem: nervozitatea, iritabilitatea și problemele legate de somn și concentrare. Fecare tulburare are propriile cauze și propriile simptome emoționale și comportamentale.

La unele persoane care dezvoltă depresie, întâlnim în istoria lor de viață a unei tulburări de anxietate mai devreme . Nu există nici o dovadă că o tulburare provoacă cealaltă, insă există dovezi clare că mulți oameni suferă de ambele tulburări.

Simptomele anxietatii sunt variate, pentru ca de fapt e vorba de o familie de tulburari psihologice. Fiecare om este unic si reactionează în felul sau la aceste afecțiuni. Persoanele afectate de anxietate, pot avea urmatoarele tulburări, dar acestea nu reprezintă un diagnostic, însă pot ajuta pentru unele clarificări și la nevoie, la a cere ajutor specialistului protrivit.

  • Frică, îngrijorare, disconfort. Cu totii simtim aceste lucruri într-o oarecare masură, dar nu ne tulbură întreaga viață. În momentul când frica devine copleșitoare, când îngrijorarea nu-ți dă pace și starea de disconfort este acută înseamnă că suferi de o formă de anxietate.
  • Tulburări de somn. Tulburarile de somn au multe cauze, dar adesea anxietatea e cea care le declanșează. Tulburarea de somn poate fi mai ușoară sau profundă. Dacă, a trecut o perioadă lungă de timp, luni de zile de cand nu-ți mai revii cu somnul, probabil că suferi de anxietate.
  • Incapacitatea de a sta calm, de a sta pe loc. Unele persoane nu au abilitatea de a sta calme și într-un singur loc. Dacă într-o periodă de timp ai putut fii calm și acum nu mai poți, înseamnă că o resursă fundamentală a personalitații tale slăbește în rezistență și ne gândim la anxietate.
  • Mâini și picioare reci, transpirate, furnicături. Uneori tulburările psihologice se manifestă fizic, în cazul anxietații, manifestările fizice sunt mâini și picioare reci, transpirate sau senzație de furnicături în diverse zone ale corpului. Deci, dacă ți se întâmplă și tie, probabil e vorba de anxietate.
  • Senzație de sufocare. Această senzatțe poate pune pacientul pe un drum greșit in sensul că pote merge să consulte specialistul nepotrivit. Pacientul va crede ca are probleme cardiace cand de fapt suferă de anxietate.
  • Palpitații. Situatia e similară și cu palpitațiile. În cele mai multe cazuri nu există nicio afecțiune cardiacă. Pacientul este afectat de o formă de anxietate pe care înca nu a conștientizat-o. Simptomele fizice apar deseori înaintea celor psihologice.
  • Gură uscată. Acest simptom poate avea legătură directă cu temperaturile ridicate și cu slaba hidratare, dar atunci când persistă și nu există o explicație logica imediată, cel mai probabil e provocată de anxietate.
  • Greața. Unii suferinzi de anxietate au greață și încep să creadă că suferă de vreo boală gastro-intestinală. De asemenea și anxietatea poate genera astfel de simptome în funcție de slăbiciunile fiecarui organism în parte.
  • Tensiuni musculare. Tensiunile musculare apar în urma unui efort fizic sau, surprinzator, uneori apar în urma unei munci sedentare. Organismul poate să ajungă la aceleași stări și în cazurile de anxietate, de stres prelungit, deci pot fi considerate simptomele anxietații.
  • Amețeala. Nu e de mirare că amețeala e un simptom de anxietate. Dac nu ai un somn bun câteva nopți, amețeala vine de la sine, deci ne gândim la anxietate.

Cum am mai spus, toate bolile sunt generate de gânduri, emoții și conflicte interioare. Când Ego-ul este conflictual și nu mai păstrează integritatea fizică, funcţionalitatea şi autonomia , apare în primul rând frica , manifestată uneori prin anxietate. Când vine vorba despre frici, noi întotdeauna ne gândim la ce este în exterior nouă. Ne este frică de faptul că ceva exterior nouă ne-ar face rău , dar cei mai mari dușmani ai noștri sunt gândurile noastre, teama, îndoiala, autoînvinovățirea, reavoința, mândira, furia și ura. Atenția sporită la propriile noastre gânduri,nu ar mai putea să ne stârnească emoții nega!tive și prin urmare nu ar mai apărea frica și boala.

Atunci când mintea tace Il lăsăm pe Dumnezeu să Ne vorbească prin potențialul Sinelui nostru, făcându-ne să avem în interior pace și automat și în exteriorul nostru o trăire armonioasă cu cei din jur, trăind Fericirea în Eternul Moment Aici și Acum