TERAPIE DE GRUP

 

‎”Dar daca voi descoperi că cei mai săraci cerşetori şi cei mai răi infractori sălăşuiesc, cu toţii, în mine şi că am nevoie de milostenie din partea propriei mele bunătăţi… că eu însumi sunt duşmanul pe care trebuie să-l iubesc… ce voi face atunci?” Carl Jung

 

În momentul când o să ne asumăm toate trăsăturile existente în fiecare din noi, vom observa că fiecare aspect aflat în interiorul nostru ne va arăta câte o resursă valorosă, o comoară inestimabilă ce se vrea șlefuită pentru a străluci ca un veritabil diamant, în Lumină.

 

Devine clar faptul că atunci când suntem foarte atenţi la trăsăturile care ne enervează cel mai mult la ceilalţi, acele aspecte ne aparțin, sunt monstruleții care stigă din toți rărunchii după Iubirea noastră. Avem posibilitatea de a vedea cum persoanele indezirabile nouă, ne trimit înapoi , ca o oglindă, imaginea Criticului din noi, a Persecutorului, a Victimei, a lipsei noastre de dragoste de Sine. Dacă nu ne modificăm percepţiile legate de adevăratul nostru Sine, vom repeta întocmai , patternuri comportamentale trecute, vom rescrie scenarii după acelaşi tipar, până vom învăţa nenumărate lecţii de viaţă.

 

Ceea ce ne rămâne de făcut este ca noi să fim conștienți la clipa prezentă, la gând, emoție, acțiune și să acceptăm și să integrăm experiența într-un mod autentic și asumat , iar puterea reparatorie şi vindecătoare a trăirii noastre, ne ajută să accesăm şi să manifestăm cele mai profunde părţi din noi înşine

 

Începem astfel, procesul Unificării, putem înţelege că lucrurile ” din afară” sunt întotdeauna reflexii a ceea ce se întâmplă ” înăuntru”. Atunci când începem să ne recunoaştem toate darurile şi talentele , toate resursele pe care le-am îngropat adânc în interiorul nostru, facem primul pas în renașterea noastră, apreciind şi cinstind tot ceea ce facem și suntem la nivel de Sine. E nevoie să ne căutăm unicitatea, să ne asumăm succesul, fericirea, sănătatea, frumuseţea, curajul, puterea.

 

Învăţăm să trăim în prezent, AICI ȘI ACUM. Experimentăm bucuria, rămânând credincioşi adevărului aflat în inima noastră. Tindem la a ne asuma toate trăsăturile existente în scopul de a câştiga accesul la toata înţelepciunea , înțelegând faptul că provocările spirituale sunt o parte necesară a evoluţiei noastre.